Nieuws

Bekijk hier ons laatste nieuws

Einde Windows ondersteuning van Windows XP, Office 2003 en Exchange Server 2003 in zicht

14 oktober 2013

Microsoft heeft aangekondigd dat er vanaf 8 april 2014 geen ondersteuning meer is voor Windows XP, Office 2003 en Exchange 2003. Dat lijkt nog ver weg, maar door deze aankondiging kunt u tijdig stappen nemen om uw ICT Infrastructuur te beschermen.

Marktonderzoekers van Gartner hebben bij een recent onderzoek vastgesteld dat nog 15% van de middelgrote tot grote bedrijven Windows XP hebben op minstens 10% van hun pc’s. Werkt uw organisatie nog met Windows XP, Office 2003 of Exchange 2003? Dan is het tijd om nu te migreren naar een nieuwe versie.

Wanneer een versie van Windows niet meer wordt ondersteund, heeft dat tot gevolg dat er geen software-updates meer beschikbaar zijn via Windows Update. Deze updates omvatten beveiligingsupdates die uw pc helpen beveiligen tegen virussen en andere schadelijke software waarmee uw (bedrijfs)informatie kan worden gestolen. Pc’s met Windows XP en Office 2003 en servers met Exchange Server 2003 lopen dan meer risico en veel softwarebedrijven zullen de ondersteuning van hun toepassingen onder deze software stop zetten.

Dat betekent dat de ICT Infrastructuur van uw bedrijf kwetsbaar wordt. Uw software komt niet langer in aanmerking voor veiligheidsupdates en verbeteringen. Het niet overstappen naar de nieuwste versies betekent dat u ICT Infrastructuur te maken krijgt met:

  • Veiligheids- en compliancy risico’s
  • Gebrek aan ondersteuning vanuit leveranciers van andere software
  • Gebrek aan ondersteuning vanuit leveranciers van hardware

Wilt u weten wat dit voor u betekend? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met VD Heuvel IT. Wij leggen alles helder uit zodat u een goede keuze kunt maken.