Herinstallatie PC

Soms moet de software van een PC, laptop of notebook helemaal opnieuw geïnstalleerd worden. Bijvoorbeeld na een virus, na fouten in Windows of programma’s, na het plaatsen van een nieuw harde schijf, om de computer weer snel te maken of om oude programma’s en resten daarvan voorgoed te verwijderen.

Onze werkwijze voor (her)installatie pc’s en notebooks

De meeste pc’s en notebooks worden bij VD Heuvel IT afgeleverd en daar opnieuw geïnstalleerd. Het is namelijk een klus die relatief veel tijd nodig heeft.

  1. Er zal bekeken worden of het huidig besturingsysteem niet verouderd is, indien dit het geval is zal VD Heuvel IT u hier vooraf over inlichten. Zodat u een beslissing kunt maken om de machine wel of niet te upgraden naar een nieuwe versie.
  2. Indien wenselijk word er een back-up gemaakt van uw belangrijke bestanden; denk aan foto’s, e-mail (ook de contactpersonen), muziek en documenten.
  3. De pc word fysiek gecontroleerd of deze geheel naar behoren functioneert. Indien bijvoorbeeld de harde schijf slecht is en vervangen die te worden zal dit vooraf gemeld worden incl. de reparatiekosten.
  4. Windows word opnieuw geïnstalleerd met de licentiesticker op de computer of met het upgrade pakket wat reeds aangeschaft is. Daarnaast worden alle stuurprogramma’s geïnstalleerd en geconfigureerd. Ook worden alle Windows updates geïnstalleerd.
  5. Standaardprogramma’s worden er op gezet zoals; Acrobat Reader, Java en Flash. Indien gewenst kan er ook Office of andere software op geïnstalleerd worden (hiervoor dient u vooraf de licenties aan te leveren).
  6. Indien er een back-up gemaakt is word deze terug geplaatst zodat u zeker geen bestanden mist.
  7. Er word contact met u opgenomen dat de pc gereed is en wat de kosten zijn.

Heeft u vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.